Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke szárnyas húsleves recept

Csirke szárnyas húsleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirke szárny
    • 2-3 szál sárgarépa
    • 2-3 szál petrezselyemgyökér
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 zellerlevél vagy egy szelet zellergumó
    • 1 db paradicsom
    • 1-1 evőkanál étolaj és ételízesítő
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors

    Levesbetét :

    • cérnametélt vagy más tészta

    Elkészítése:

    Az olajon megpirítjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, zellert, petrezselymet. Hozzátesszük a csirke szárnyat. Együtt pirítjuk tovább, majd szintén hozzáadjuk a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Felöntjük másfél liter vízzel, beletesszük a vöröshagymát, valamint a fűszereket és az ételízesítőt. Ha a hús megfőtt, a forrásban lévő levesbe szórjuk a tésztát és még 1-2 percig forraljuk. Ezután befedjük és lehúzzuk a tűzről és tálaljuk.
    Ha 2 napra való adagot főzünk, akkor külön vízben főzzük ki a levestésztát, mert másnapra szétázik a levesben.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá