Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyeleves recept

Cseresznyeleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg cseresznye (magozva)
    • cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • reszelt narancshéj (el is hagyható)
    • 3 szegfűszeg
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 dl tejszín
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 dl vörösbor
    • 5 dl víz

    Elkészítése:

    A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.

    A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

    Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd úgy kínáljuk. Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.

    A cseresznyeleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 77 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá