Cseresznyeleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye (magozva)
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 3 szegfűszeg
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dl víz

Elkészítése:

A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.

A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd úgy kínáljuk. Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.