Céklaleves gerslis húsgombóccal recept
Hozzávalók:
- 2 cékla
- 1 sárgarépa
- 1 paszternák (el is hagyható)
- 1 zöldség
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús
- 1 marék gersli (v. rizs)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- 2-3 babérlevél
- 7 dl víz
- 7 dl almalé
- olívaolaj
Tálaláshoz:
- tejföl és torma keveréke
Elkészítése:
A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást, a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
Egy edénybe 2-3 ek olívaolajat kanalazunk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal.
Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.
Végül felforraljuk a levest, majd szép lassan készre főzzük. (Kb. egy óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.)
Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. (Én készen vásárolt csemege tormát kevertem hozzá, de ízlés szerint erőset is keverhetünk bele.)
Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk a levest.
A céklaleves gerslis húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »



