Hozzávalók:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást, a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
Egy edénybe 2-3 ek olívaolajat kanalazunk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal.
Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.
Végül felforraljuk a levest, majd szép lassan készre főzzük. (Kb. egy óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.)
Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. (Én készen vásárolt csemege tormát kevertem hozzá, de ízlés szerint erőset is keverhetünk bele.)
Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk a levest.