Cékla leves recept

Hozzávalók:
- 3 közepes fej cékla
- pirított kenyérkocka
- só, bors, gyömbér, lapos kanál cukor
- lenmag, vagy szezámmag, esetleg chia mag
Elkészítése:
A céklákat héjastól bő sós vízben feltesszük főni.
Amíg főnek a cékláink bekapcsoljuk a sütő, és valamilyen egészséges kenyérből 4 szeletet felkockázunk, sütőlapra rakjuk, majd meg pirítjuk. Figyelni kell, mert hamar túlsülhet.
A már megfőtt céklát hideg víz alá tartva megszabadítjuk a héjától. Nem kell aggódni, mert nagyon szépen le jön.
Felkockázás után alaposan összeturmixoljuk, majd egy edénybe öntve hozzáadunk 1 l vizet, újra forraljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbérport, cukrot, s 2 perc után készen áll a nagyon egészséges nagyon finom leves.
Tányérra szedve belerakjuk a kenyérkockákat, s megszórjuk a tetejét valamilyen maggal, ami el is hagyható.
Utána fűzerezés meg engedett, mert ki-ki saját kívánsága alapján tovább fűszerezheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »