Cékla leves recept

Hozzávalók:
- 3 közepes fej cékla
- pirított kenyérkocka
- só, bors, gyömbér, lapos kanál cukor
- lenmag, vagy szezámmag, esetleg chia mag
Elkészítése:
A céklákat héjastól bő sós vízben feltesszük főni.
Amíg főnek a cékláink bekapcsoljuk a sütő, és valamilyen egészséges kenyérből 4 szeletet felkockázunk, sütőlapra rakjuk, majd meg pirítjuk. Figyelni kell, mert hamar túlsülhet.
A már megfőtt céklát hideg víz alá tartva megszabadítjuk a héjától. Nem kell aggódni, mert nagyon szépen le jön.
Felkockázás után alaposan összeturmixoljuk, majd egy edénybe öntve hozzáadunk 1 l vizet, újra forraljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbérport, cukrot, s 2 perc után készen áll a nagyon egészséges nagyon finom leves.
Tányérra szedve belerakjuk a kenyérkockákat, s megszórjuk a tetejét valamilyen maggal, ami el is hagyható.
Utána fűzerezés meg engedett, mert ki-ki saját kívánsága alapján tovább fűszerezheti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »