Cékla leves recept

Hozzávalók:
- 3 közepes fej cékla
- pirított kenyérkocka
- só, bors, gyömbér, lapos kanál cukor
- lenmag, vagy szezámmag, esetleg chia mag
Elkészítése:
A céklákat héjastól bő sós vízben feltesszük főni.
Amíg főnek a cékláink bekapcsoljuk a sütő, és valamilyen egészséges kenyérből 4 szeletet felkockázunk, sütőlapra rakjuk, majd meg pirítjuk. Figyelni kell, mert hamar túlsülhet.
A már megfőtt céklát hideg víz alá tartva megszabadítjuk a héjától. Nem kell aggódni, mert nagyon szépen le jön.
Felkockázás után alaposan összeturmixoljuk, majd egy edénybe öntve hozzáadunk 1 l vizet, újra forraljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbérport, cukrot, s 2 perc után készen áll a nagyon egészséges nagyon finom leves.
Tányérra szedve belerakjuk a kenyérkockákat, s megszórjuk a tetejét valamilyen maggal, ami el is hagyható.
Utána fűzerezés meg engedett, mert ki-ki saját kívánsága alapján tovább fűszerezheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »