Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pórékrémleves recept

Burgonyás pórékrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • kb. 50 dkg burgonya
    • 1 szál póréhagyma
    • olaj
    • bors
    • őrölt kömény
    • 2 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A burgonyát kockákra, a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk. A pórét egy kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük Felöntjük a tejszínnel és kb 1,5 liter vízzel. Lassú tűzön fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Ezután botmixerrel pürésítjük, ha kell utánaízesítjük és még egyszer felforraljuk. Levesbetétként pirított kenyérkockákat kínálunk.

    Tipp:

    A tálalásnál kínálhatunk mellé sült hagyma-, vagy akár kolbászkarikákat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá