Burgonyás pórékrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Burgonyás pórékrémleves

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • olaj
  • bors
  • őrölt kömény
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A burgonyát kockákra, a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk. A pórét egy kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük Felöntjük a tejszínnel és kb 1,5 liter vízzel. Lassú tűzön fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Ezután botmixerrel pürésítjük, ha kell utánaízesítjük és még egyszer felforraljuk. Levesbetétként pirított kenyérkockákat kínálunk.

Tipp:

A tálalásnál kínálhatunk mellé sült hagyma-, vagy akár kolbászkarikákat is.