Burgonyagombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg főtt áttört burgonya
- 16 dkg finomliszt
- 1 csapott ek zsír
- 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk őrölt bors
A leveshez:
- 1 db sárgarépa
- 1 közepes szál petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk törött fekete bors
- só
- 20 dkg zöldbab
- 1/2 pritamin paprika
- 2 db marhahús leveskocka
- 2 db paradicsom
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 tk piros paprika
Elkészítése:
A sárgarépát,petrezselymet karikákra vágtam,fél liter vízben fedő alatt a zöldbabbal,paprikával megpároltam.
Beletettem a leveskockákat, hagymákat,paradicsomot,a pritamin paprikát is,ízesítettem,sóval,borssal, majd 2 liter vizet öntöttem rá és felforraltam.
Az olajon a liszttel zsemle színű rántást készítettem,piros paprikával meghintettem,egy kevés vízzel felengedtem és a leveshez öntöttem,összekevertem.
Közben elkészítettem a gombócokat.
A főtt burgonyákat krumplinyomón áttörtem.
A tojásokat felvertem és a burgonyával és a többi hozzávalókkal simára kevertem.
Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formáztam és a felforrt levesbe tettem.
Amikor a gombócok feljöttek a leves felszínére,még egy percet főztem és lekapcsoltam alatta a gázt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »