Tejfölös burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- kb 5 db nagyobb burgonya
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kelkáposzta
- kb 3 rózsányi karfiol
- kicsi karalábé
- 1-2 ek liszt
- 1 doboz tejföl
- személyenként 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ételízesítő
- 2 babérlevél
- só, bors
- ecet
Elkészítése:
A feldarabolt répát, a hagymát, a petrezselyemgyökeret, a káposztát zsiradékon megdinszteltem, mikor jónak láttam hozzáadtam a felkockázott krumplit is. Átforgattam, dinszteltem egy pár percig és felöntöttem vízzel. Beletettem a többi zöldséget, felforraltam majd fűszereztem. Tejfölt a liszttel csomómentesre kevertem, a forró levesből hozzáadtam 1 merőkanállal, alaposan elkevertem, majd adtam hozzá még 1 merőkanál levest, elkevertem és még egyszer megismételtem. Hozzáöntöttem a leveshez, felforraltam, majd alacsonyra vettem alatta a lángot. Az alaposan megmosott tojásokat beleütöttem távolabb egymástól. Ilyenkor már nem kevergetjük, különben nem maradnak egyben a tojások, csak kb a 6 perc után. Főzzük kb 10 percig, elzárjuk alatta a tüzet és ecettel ízesítjük.