Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös burgonyaleves recept

Tejfölös burgonyaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 5 db nagyobb burgonya
    • 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
    • 1 fej vöröshagyma
    • kevés kelkáposzta
    • kb 3 rózsányi karfiol
    • kicsi karalábé
    • 1-2 ek liszt
    • 1 doboz tejföl
    • személyenként 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ételízesítő
    • 2 babérlevél
    • só, bors
    • ecet

    Elkészítése:
    A feldarabolt répát, a hagymát, a petrezselyemgyökeret, a káposztát zsiradékon megdinszteltem, mikor jónak láttam hozzáadtam a felkockázott krumplit is. Átforgattam, dinszteltem egy pár percig és felöntöttem vízzel. Beletettem a többi zöldséget, felforraltam majd fűszereztem. Tejfölt a liszttel csomómentesre kevertem, a forró levesből hozzáadtam 1 merőkanállal, alaposan elkevertem, majd adtam hozzá még 1 merőkanál levest, elkevertem és még egyszer megismételtem. Hozzáöntöttem a leveshez, felforraltam, majd alacsonyra vettem alatta a lángot. Az alaposan megmosott tojásokat beleütöttem távolabb egymástól. Ilyenkor már nem kevergetjük, különben nem maradnak egyben a tojások, csak kb a 6 perc után. Főzzük kb 10 percig, elzárjuk alatta a tüzet és ecettel ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá