Tejfölös burgonyaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös burgonyaleves

Hozzávalók:

  • kb 5 db nagyobb burgonya
  • 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés kelkáposzta
  • kb 3 rózsányi karfiol
  • kicsi karalábé
  • 1-2 ek liszt
  • 1 doboz tejföl
  • személyenként 1 tojás
  • ételízesítő
  • 2 babérlevél
  • só, bors
  • ecet

Elkészítése:
A feldarabolt répát, a hagymát, a petrezselyemgyökeret, a káposztát zsiradékon megdinszteltem, mikor jónak láttam hozzáadtam a felkockázott krumplit is. Átforgattam, dinszteltem egy pár percig és felöntöttem vízzel. Beletettem a többi zöldséget, felforraltam majd fűszereztem. Tejfölt a liszttel csomómentesre kevertem, a forró levesből hozzáadtam 1 merőkanállal, alaposan elkevertem, majd adtam hozzá még 1 merőkanál levest, elkevertem és még egyszer megismételtem. Hozzáöntöttem a leveshez, felforraltam, majd alacsonyra vettem alatta a lángot. Az alaposan megmosott tojásokat beleütöttem távolabb egymástól. Ilyenkor már nem kevergetjük, különben nem maradnak egyben a tojások, csak kb a 6 perc után. Főzzük kb 10 percig, elzárjuk alatta a tüzet és ecettel ízesítjük.