Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsóleves karfiollal, házi tésztával recept

Borsóleves karfiollal, házi tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • kb. 50 dkg zsenge zöldborsó
    • 3 kisebb szál sárgarépa
    • 10 dkg karfiol
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
    • 1 nagy marék házi apró kocka tészta
    • 1 kk só
    • 1 csipet bors
    • 0,5 kk őrölt pirospaprika
    • 1 tk házi darált pirospaprika
    • ízlés szerint ételízesítő vagy 0,5 leveskocka

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát vékony karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a vöröshagymát apróra kockázzuk.

    A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.

    Amikor a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt és a borsót, valamint a petrezselyemlevelet. Ha már minden zöldség és a tészta is megfőtt, melegen kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá