Borsóleves karfiollal, házi tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg zsenge zöldborsó
  • 3 kisebb szál sárgarépa
  • 10 dkg karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 nagy marék házi apró kocka tészta
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 0,5 kk őrölt pirospaprika
  • 1 tk házi darált pirospaprika
  • ízlés szerint ételízesítő vagy 0,5 leveskocka

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát vékony karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a vöröshagymát apróra kockázzuk.

A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.

Amikor a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt és a borsót, valamint a petrezselyemlevelet. Ha már minden zöldség és a tészta is megfőtt, melegen kínáljuk.