Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsóleves recept

Borsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg borsó
    • 2-3 közepes burgonya
    • 2-3 szál sárgarépa
    • 3-4 karfiol rózsa
    • petrezselyemzöld
    • 1 ek liszt
    • 1 ek só
    • fél ek ételízesítő
    • száraztészta (elhagyható)

    Elkészítése:

    A borsót és a kockára vágott burgonyát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és felöntjük kb 2 l vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel és felfőzzük.

    Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, karfiolt, petrezselyemzöldet és lassú tűzön puhára főzzük. Kevés száraztésztát (én kis kockát használtam) enyhén sós vízben megfőzzük.

    Ha kész a leves, levéve a tűzről belekeverjük a kifőtt tésztát. Galuskával is készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá