Borsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg borsó
  • 2-3 közepes burgonya
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 3-4 karfiol rózsa
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek liszt
  • 1 ek só
  • fél ek ételízesítő
  • száraztészta (elhagyható)

Elkészítése:

A borsót és a kockára vágott burgonyát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és felöntjük kb 2 l vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel és felfőzzük.

Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, karfiolt, petrezselyemzöldet és lassú tűzön puhára főzzük. Kevés száraztésztát (én kis kockát használtam) enyhén sós vízben megfőzzük.

Ha kész a leves, levéve a tűzről belekeverjük a kifőtt tésztát. Galuskával is készíthető.