Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Batáta, avagy édesburgonya-krémleves pestos sajttal recept

Batáta, avagy édesburgonya-krémleves pestos sajttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb darab batáta
    • 1 kisebb hagyma
    • 2 közepes babérlevél
    • só, fehérbors ízlés szerint
    • 1 dl főzőtejszín
    • kedvenc sajtunk a tetejére (az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá)
    • amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott.

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük főni.

    Sózzuk, borsozzuk és a babérleveleket is hozzáadjuk. Viszonylag hamar megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük, persze nem muszáj teljesen pépesre ki, hogy szereti.

    Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt és pár pillanat múlva, mikor összeforrt, elzárjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. :)

    Tipp:

    Ez egy zsiradék mentes változat. Ha azonban zsiradékkal készítené valaki, akkor a hagymát előtte olajon meg kell pirítani, rádobni a burgonyát és úgy felhígítani. :)

    Tálalhatjuk sajtos pirítóssal, sajtos leveles ill. más sós rúddal,  vagy baconnel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá