Batáta, avagy édesburgonya-krémleves pestos sajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb darab batáta
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 közepes babérlevél
  • só, fehérbors ízlés szerint
  • 1 dl főzőtejszín
  • kedvenc sajtunk a tetejére (az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá)
  • amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük főni.

Sózzuk, borsozzuk és a babérleveleket is hozzáadjuk. Viszonylag hamar megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük, persze nem muszáj teljesen pépesre ki, hogy szereti.

Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt és pár pillanat múlva, mikor összeforrt, elzárjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. :)

Tipp:

Ez egy zsiradék mentes változat. Ha azonban zsiradékkal készítené valaki, akkor a hagymát előtte olajon meg kell pirítani, rádobni a burgonyát és úgy felhígítani. :)

Tálalhatjuk sajtos pirítóssal, sajtos leveles ill. más sós rúddal,  vagy baconnel.