Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves füstölt hússal recept

Bableves füstölt hússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 tv paprika
    • 3 karika hegyes erős paprika (elhagyható)
    • 2 paradicsom
    • 2 fej lila hagyma
    • 3 szál újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg nagy szemű fehér bab
    • 60 dkg főtt, füstölt tarja
    • 2 ek majoránna
    • 1 tk szemes bors
    • ízlés szerint só
    • tálaláshoz (lm) tejföl és aprított petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát, az erős paprika szeleteket, és együtt pirítjuk tovább, amíg a zöldségek kicsit összeesnek.

    A lepirított hagymás zöldségekhez adjuk az előzőleg beáztatott babot, a nagyobb darabokra vágott tarját, a fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a félbe, majd szeletekre vágott lila hagymát, a majoránnát, és felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje a babot. Forrást követően fedővel lefedve, takarék lángon 3 órát főzzük.

    Ha szükséges, sózzuk, de óvatosan, mert a füstölt hús már eleve sós.

    Tejföllel (laktózmentes), aprított petrezselyemmel megszórva tálaltam.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Használhatunk konzerv babot is, de ha szárazbabra esik a választásunk előző nap áztassuk be!

    A bableves füstölt hússal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 47 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá