Bableves füstölt hússal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bableves füstölt hússal

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 tv paprika
  • 3 karika hegyes erős paprika (elhagyható)
  • 2 paradicsom
  • 2 fej lila hagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg nagy szemű fehér bab
  • 60 dkg főtt, füstölt tarja
  • 2 ek majoránna
  • 1 tk szemes bors
  • ízlés szerint só
  • tálaláshoz (lm) tejföl és aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát, az erős paprika szeleteket, és együtt pirítjuk tovább, amíg a zöldségek kicsit összeesnek.

A lepirított hagymás zöldségekhez adjuk az előzőleg beáztatott babot, a nagyobb darabokra vágott tarját, a fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a félbe, majd szeletekre vágott lila hagymát, a majoránnát, és felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje a babot. Forrást követően fedővel lefedve, takarék lángon 3 órát főzzük.

Ha szükséges, sózzuk, de óvatosan, mert a füstölt hús már eleve sós.

Tejföllel (laktózmentes), aprított petrezselyemmel megszórva tálaltam.

Jó étvágyat!

Tipp:

Használhatunk konzerv babot is, de ha szárazbabra esik a választásunk előző nap áztassuk be!