Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paprikát, az erős paprika szeleteket, és együtt pirítjuk tovább, amíg a zöldségek kicsit összeesnek.
A lepirított hagymás zöldségekhez adjuk az előzőleg beáztatott babot, a nagyobb darabokra vágott tarját, a fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a félbe, majd szeletekre vágott lila hagymát, a majoránnát, és felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje a babot. Forrást követően fedővel lefedve, takarék lángon 3 órát főzzük.
Ha szükséges, sózzuk, de óvatosan, mert a füstölt hús már eleve sós.
Tejföllel (laktózmentes), aprított petrezselyemmel megszórva tálaltam.
Jó étvágyat!
Használhatunk konzerv babot is, de ha szárazbabra esik a választásunk előző nap áztassuk be!