Bableves füstölt hússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg szárazbab
- 40 dkg füstölt hús (sonka, csülök, oldalas)
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 ek finomliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek ételízesítő, házi
- 1 fej vöröshagyma
- 5 babérlevél
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- ízlés szerint csípős paprika
- 1 zellergumó
- 1 szál zellerzöld
- 1 ízlés szerint só
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 ek rétesliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk tárkony
Elkészítése:
A szárazbabot és füstölt húst előző este, hideg vízbe beáztatom.
Másnap egy nagy fazékban, a finomlisztből és zsírból világosbarna rántást készítek. Aztán félrehúzom, rávágom a fokhagymát és megszórom pirospaprikával. Leöntöm az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is hozzáadom.
Beleteszem a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, babérlevelet és zeller zöldet. Házi ételízesítő 1 tk bolti ételízesítővel helyettesíthető.
Felöntöm 2 liter vízzel és a forrástól számított 1 órán keresztül főzöm.
Közben megtisztítom a répákat és a zellerről levágott szárakat, felaprítom kockára, majd a leveshez adom, még 1 liter vízzel felöntöm. Ha szükséges, sózom és fedő alatt 30 percet főzöm.
Ezalatt a réteslisztből és tojásból, közepes lágyságú tésztát gyúrok és ha minden megpuhult, a levesbe csipkedem a tésztát, rászórom a tárkonyt, majd 10 percig forralom.
A füstölt húst kiveszem, felkockázom és visszateszem a levesbe, úgy tálalom. Friss kenyeret kínálok mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »