Bableves füstölt hússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg szárazbab
- 40 dkg füstölt hús (sonka, csülök, oldalas)
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 ek finomliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek ételízesítő, házi
- 1 fej vöröshagyma
- 5 babérlevél
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- ízlés szerint csípős paprika
- 1 zellergumó
- 1 szál zellerzöld
- 1 ízlés szerint só
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 ek rétesliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk tárkony
Elkészítése:
A szárazbabot és füstölt húst előző este, hideg vízbe beáztatom.
Másnap egy nagy fazékban, a finomlisztből és zsírból világosbarna rántást készítek. Aztán félrehúzom, rávágom a fokhagymát és megszórom pirospaprikával. Leöntöm az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is hozzáadom.
Beleteszem a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, babérlevelet és zeller zöldet. Házi ételízesítő 1 tk bolti ételízesítővel helyettesíthető.
Felöntöm 2 liter vízzel és a forrástól számított 1 órán keresztül főzöm.
Közben megtisztítom a répákat és a zellerről levágott szárakat, felaprítom kockára, majd a leveshez adom, még 1 liter vízzel felöntöm. Ha szükséges, sózom és fedő alatt 30 percet főzöm.
Ezalatt a réteslisztből és tojásból, közepes lágyságú tésztát gyúrok és ha minden megpuhult, a levesbe csipkedem a tésztát, rászórom a tárkonyt, majd 10 percig forralom.
A füstölt húst kiveszem, felkockázom és visszateszem a levesbe, úgy tálalom. Friss kenyeret kínálok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »