Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves angolszalonnával recept

Bableves angolszalonnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg füstölt angolszalonna
    • 1 doboz fehér bab konzerv
    • 1 db kicsi zeller
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db fehérrépa meg a zöldje
    • 1 marék sodort csigatészta
    • só,bors
    • 3 ek olaj
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1,5 liter zöldségalaplé

    Elkészítése:

    A zöldségféléket megpucoljuk, ízlés szerinti méretűre felvágjuk, a szalonnát kisebb csíkokra vágjuk.

    Egy fazékban feltesszük a zöldségeket kevés olajon párolni, majd fűszerezzük kevés borssal és sóval. Az angolszalonnát hozzáadjuk, és megszórjuk fűszerpaprikával.

    Felöntjük az alaplével, majd beleszórjuk a vágott petrezselymet. Puhára főzzük a zöldségeket és közben tesszük bele a konzerv babot, aminek a levét leöntjük.

    Felforraljuk, és a marék csigatésztát is beleszórjuk a levesbe.

    Készre főzzük és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá