Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves recept

Bableves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg fejtett bab (száraz)
    • 15 dkg kolbász
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 közepes fehérrépa
    • 1 közepes zeller
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 30 dkg burgonya
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek liszt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 kk tárkony
    • 3 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Előző este beáztatjuk a babot. Másnap leszűrjük és feltesszük főni. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, babérlevelet és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt burgonyát.

    Amikor félig megfőtt a bab és a burgonya, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát és a feldarabolt zellergumót. És mikor minden megpuhult, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá