Bableves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg fejtett bab (száraz)
  • 15 dkg kolbász
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk tárkony
  • 3 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

Előző este beáztatjuk a babot. Másnap leszűrjük és feltesszük főni. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, babérlevelet és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt burgonyát.

Amikor félig megfőtt a bab és a burgonya, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát és a feldarabolt zellergumót. És mikor minden megpuhult, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.