Babgulyás oldalassal recept
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 50 dkg gyenge bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 babérlevél
- 1 ek paprikakrém
- köménymag ízlés szerint
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje
- 4 szál fokhagymaszár
- 1 szép zellerlevél
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek zsír vagy étolaj
Elkészítése:
A babot kevés sóval egy 3 literes fazékban, vízben megfőzzük.
Az oldalast bordák mellet feldaraboljuk, majd ketté vágjuk.
A zöldségféléket megpucoljuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A petrezselyem zöldet, zeller levelet, fokhagymaszárat megmossuk, majd egy cérnával összekötjük.
Egy csapott evőkanál zsírt vagy étolajat felhevítünk, rádobjuk a hagymákat, megdinszteljük. A tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd egy pohár vízzel felengedjük.
Beletesszük a húst, majd a fűszereket és a paprikakrémet. Félig megfőzzük, hozzáadjuk a zöldségeket és fedő alatt készre főzzük. Ha kész megfőtt babot a levével együtt hozzáöntjük, majd összeforraljuk.
Ízlés szerint csipetkét vagy galuskát fűzhetünk bele.
A babgulyás oldalassal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g