Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás kicsit másképpen recept

Babgulyás kicsit másképpen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek tyúkzsír
    • 70 dkg csirkemell filé
    • 1 kisebb paprika
    • 1 kisebb paradicsom
    • 1 tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 3 nagyobb szál sárgarépa
    • 1 közepes zsenge karalábé
    • 4 közepes szem krumpli
    • 1 kis doboz vörösbab konzerv

    Nokedlihez:

    • 2 tojás
    • 4 púpos ek liszt

    Rántáshoz:

    • 1 ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 kk őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára vágjuk.

    A babot átmossuk, és kicsit lecsepegtetjük. A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, az ételízesítőt.

    Vízzel felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét. Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.

    A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk 1 teáskanál vízzel.

    Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.

    A rántáshoz a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.

    Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek