Babgulyás kicsit másképpen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1 kisebb paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 közepes zsenge karalábé
  • 4 közepes szem krumpli
  • 1 kis doboz vörösbab konzerv

Nokedlihez:

  • 2 tojás
  • 4 púpos ek liszt

Rántáshoz:

  • 1 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 kk őrölt pirospaprika

Elkészítése:

A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára vágjuk.

A babot átmossuk, és kicsit lecsepegtetjük. A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, az ételízesítőt.

Vízzel felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét. Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.

A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk 1 teáskanál vízzel.

Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.

A rántáshoz a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.

Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.