Babgulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés lapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- paprika
- paradicsom
- zöldség
- sárgarépa
- zeller ízlés szerint
- 4-5 egész bors
- 1 babérlevél
- kevés őrölt kömény
- kicsi zsír vagy olaj
- liszt
- só
- pirospaprika
- kb 30 dkg szárazbab, amit előző este beáztattunk hideg vízbe
Elkészítése:
A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vagdalt lapockát és együtt tovább pároljuk. Sózzuk, fűszerezzük, majd rárakjuk a babot, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje és mikor félpuha a bab a zöldségeket is hozzáadjuk. Ha készre főztük,vékonyan berántjuk, de el is hagyhatjuk, ha jó sűrű, krémessé főtt a leve. Csipetkével tálaljuk.
Tipp:
Én szoktam kuktában is főzni, akkor egybe felteszem az összes alapanyagot és együtt főzöm meg. Pogácsával az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »