Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás recept

Babgulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés lapocka
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • paprika
    • paradicsom
    • zöldség
    • sárgarépa
    • zeller ízlés szerint
    • 4-5 egész bors
    • 1 babérlevél
    • kevés őrölt kömény
    • kicsi zsír vagy olaj
    • liszt
    • pirospaprika
    • kb 30 dkg szárazbab, amit előző este beáztattunk hideg vízbe

    Elkészítése:

    A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vagdalt lapockát és együtt tovább pároljuk. Sózzuk, fűszerezzük, majd rárakjuk a babot, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje és mikor félpuha a bab a zöldségeket is hozzáadjuk. Ha készre főztük,vékonyan berántjuk, de el is hagyhatjuk, ha jó sűrű, krémessé főtt a leve. Csipetkével tálaljuk.

    Tipp:

    Én szoktam kuktában is főzni, akkor egybe felteszem az összes alapanyagot és együtt főzöm meg. Pogácsával az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá