Babgulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Babgulyás

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • zöldség
  • sárgarépa
  • zeller ízlés szerint
  • 4-5 egész bors
  • 1 babérlevél
  • kevés őrölt kömény
  • kicsi zsír vagy olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • kb 30 dkg szárazbab, amit előző este beáztattunk hideg vízbe

Elkészítése:

A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vagdalt lapockát és együtt tovább pároljuk. Sózzuk, fűszerezzük, majd rárakjuk a babot, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje és mikor félpuha a bab a zöldségeket is hozzáadjuk. Ha készre főztük,vékonyan berántjuk, de el is hagyhatjuk, ha jó sűrű, krémessé főtt a leve. Csipetkével tálaljuk.

Tipp:

Én szoktam kuktában is főzni, akkor egybe felteszem az összes alapanyagot és együtt főzöm meg. Pogácsával az igazi.