Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás gyümölcsleves recept

Aszalt szilvás gyümölcsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg aszalt szilva
    • 2 alma hámozva
    • 1 csipet só
    • 5 evőkanál barna nádcukor
    • 2 szem szegfűszeg
    • darabka fahéj
    • 2 dl tejszín
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    1 liter vízben feltesszük főni a magozott aszalt szilvát és a kockára vágott almát a fűszerekkel, sóval, cukorral.

    Ha megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük, és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük, és ezzel a levesünket behabarjuk. A citrom levét is belecsurgatjuk. 1-2 percig még főzzük.

    A tetejét őrölt fahéjjal is megszórhatjuk, és tejszínhabbal díszíthetjük.

    Csészékben kínáljuk, télen langyosan, nyáron hidegen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá