Aszalt szilvás gyümölcsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 alma hámozva
  • 1 csipet só
  • 5 evőkanál barna nádcukor
  • 2 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve

Elkészítése:

1 liter vízben feltesszük főni a magozott aszalt szilvát és a kockára vágott almát a fűszerekkel, sóval, cukorral.

Ha megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük, és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük, és ezzel a levesünket behabarjuk. A citrom levét is belecsurgatjuk. 1-2 percig még főzzük.

A tetejét őrölt fahéjjal is megszórhatjuk, és tejszínhabbal díszíthetjük.

Csészékben kínáljuk, télen langyosan, nyáron hidegen.