Almás-tormás húsgombócleves recept

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só
- őrölt feketebors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Leveshez:
- 2 alma
- 1 paszternák
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- egy kisebb csokor petrezselyemzöld
- 2 ek csemege reszelt torma
- só
- őrölt fehér bors
- 2 tk ételízesítő
- 2 tk kukoricaliszt
- 2 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1-1,5 l víz
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk tovább még pár percig. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és főzzük a zöldségeket félpuhára.
Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat és főzzük tovább.
Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Tálaláskor merjük a sűrű levest tányérba, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »