Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás cukkini krémleves recept

Almás cukkini krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 db 15-20 cm-es cukkini
    • 4 savanykás alma
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 tk zsír
    • 2 ek tejföl
    • 2 ek 5% almaecet
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A cukkinit megmossuk, és kockákra vágjuk. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és feldaraboljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk.

    A zsíron megdinszteljük a hagymát üvegesre, közben megsózzuk. Amikor kész, beletesszük a cukkinit és az almát. Egy kicsit pároljuk őket együtt, és felöntjük kb. másfél liter vízzel (annyira, hogy jól ellepje).

    Amikor felforr, egy kicsit visszaveszünk a lángból, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, beletesszük a tejfölt, és a rúdmixerrel simára keverjük. Megkóstoljuk, kissé édeskés savanykás az íze. Ha kell, sózzuk, majd visszatesszük a tűzre, és összeforraljuk.

    Lezárjuk a lángot, és beletesszük az ecetet. Ha az alma savanyú volt, akkor lehet, hogy kevesebb ecet kell bele.

    Tipp:

    Most készítettem először el ezt a levest, de legközelebb teszek bele kaprot is. Szerintem úgy még finomabb lesz. Ebben a melegben jól esik egy kis savanykás étel.

    Hidegen és melegen egyaránt ehető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá