Almás cukkini krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Almás cukkini krémleves

Hozzávalók:

  • 2 db 15-20 cm-es cukkini
  • 4 savanykás alma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tk zsír
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek 5% almaecet
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk, és kockákra vágjuk. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és feldaraboljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk.

A zsíron megdinszteljük a hagymát üvegesre, közben megsózzuk. Amikor kész, beletesszük a cukkinit és az almát. Egy kicsit pároljuk őket együtt, és felöntjük kb. másfél liter vízzel (annyira, hogy jól ellepje).

Amikor felforr, egy kicsit visszaveszünk a lángból, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, beletesszük a tejfölt, és a rúdmixerrel simára keverjük. Megkóstoljuk, kissé édeskés savanykás az íze. Ha kell, sózzuk, majd visszatesszük a tűzre, és összeforraljuk.

Lezárjuk a lángot, és beletesszük az ecetet. Ha az alma savanyú volt, akkor lehet, hogy kevesebb ecet kell bele.

Tipp:

Most készítettem először el ezt a levest, de legközelebb teszek bele kaprot is. Szerintem úgy még finomabb lesz. Ebben a melegben jól esik egy kis savanykás étel.

Hidegen és melegen egyaránt ehető.