Alma-krémleves recept

Hozzávalók:
- 3 db alma
- 0,5 l víz
- 1 mk őrölt fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 mk vaníliaaroma
- 2 ek méz
- 2-3 ek eritrit (v. ízlés szerinti édesítő)
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá fél citrom levét, és forgassuk össze.
A mézet olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg két evőkanál eritrittel, és a fahéjjal, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg. (arra figyeljünk hogy az alma kissé roppanós maradjon)
A karamellizált almának kb. a felét tegyük félre, a másik feléhez pedig öntsük hozzá a vizet.
Ezután adjuk hozzá a szegfűszeget, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, majd főzzük kb. 15 percig.
Ezután szedjük ki a szegfűszeget, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd turmixoljuk össze. (v. botmixerrel pépesítsük)
Az elkészült levesbe ezután tegyük bele az előzőleg félretett karamellizált almát, ha szükséges ízesítsük még eritrittel, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk kb. 10 percig állni.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg egy csipet fahéjjal, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »