Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marhahúsleves velős csonttal recept

Marhahúsleves velős csonttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1-2 velős csont
  • 0,5 kg marhahús
  • 1 szelet káposzta
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 paprika
  • 2-3 karika csípős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szemes bors
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • lestyánlevél
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • zöldborsó
  • tészta

Elkészítése:

A húst és a csontot alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, szedjük le a keletkezett habot róla, így nem lesz zavaros a levesünk.

Vegyük takarékra és tegyük bele a megpucolt, megmosott és feldarabolt zöldségeket a zöldborsó kivételével.

Sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vargányát és a zöld fűszereket. Takarék lángon főzzük. (Ne fedjük le!)

Amikor minden puha, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk pihenni pár percet, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd átszűrjük egy másik fazékba.

Egy külön edényben sós, lobogó vízben főzzük ki a tésztát. Egy másik edénybe merjünk kevés húslevest (0,5 liter) és főzzük meg benne a friss zöldborsót.

A levest zöldséggel, főtt hússal kínáljuk, a velőt pedig pirítóssal és kovászos uborkával.

Tipp:

Sikerült hozzájutni egy velős csonthoz, így nem volt kérdés, hogy mit főzök ebédre. :-) Illetve a tészta sem rendhagyó, a képen ha megnézitek láthatjátok a formáját, durumlisztből készült olasz tészta, nagyon finom íze van,érdemes kipróbálni.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá