Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst és a csontot alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, szedjük le a keletkezett habot róla, így nem lesz zavaros a levesünk.
Vegyük takarékra és tegyük bele a megpucolt, megmosott és feldarabolt zöldségeket a zöldborsó kivételével.
Sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vargányát és a zöld fűszereket. Takarék lángon főzzük. (Ne fedjük le!)
Amikor minden puha, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk pihenni pár percet, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd átszűrjük egy másik fazékba.
Egy külön edényben sós, lobogó vízben főzzük ki a tésztát. Egy másik edénybe merjünk kevés húslevest (0,5 liter) és főzzük meg benne a friss zöldborsót.
A levest zöldséggel, főtt hússal kínáljuk, a velőt pedig pirítóssal és kovászos uborkával.
Sikerült hozzájutni egy velős csonthoz, így nem volt kérdés, hogy mit főzök ebédre. :-) Illetve a tészta sem rendhagyó, a képen ha megnézitek láthatjátok a formáját, durumlisztből készült olasz tészta, nagyon finom íze van,érdemes kipróbálni.