Virslis roló recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét és a sót. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tejfölt, a zsírt, a tojást, elmorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1-1,5 dl langyos tejjel.
Kis idő múlva – miután az élesztő akcióba lendült, jól összedolgozzuk a tésztát. Ha kell, egy kevés tejjel lágyítjuk, és szép sima gombóccá gyúrjuk. Letakarva 30-40 percet pihentetjük!
Ezalatt a virslikről leszedjük a héját (kivéve ha juhbeles) és félretesszük.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 3-4 centi széles csíkokra vágjuk (a hossza legyen minimum a virsli hosszának kétszerese), és srégen tartva rátekerjük a virslikre, hogy szép guszta rolókat kapjunk!
Sütőpapírral bélelt lemezre téve megkenjük felvert tojással, megszórjuk magokkal, picit meg is sózhatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.
Majonézzel, mustárral, ill. ketchuppal kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

