Virslis roló recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét és a sót. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tejfölt, a zsírt, a tojást, elmorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1-1,5 dl langyos tejjel.
Kis idő múlva – miután az élesztő akcióba lendült, jól összedolgozzuk a tésztát. Ha kell, egy kevés tejjel lágyítjuk, és szép sima gombóccá gyúrjuk. Letakarva 30-40 percet pihentetjük!
Ezalatt a virslikről leszedjük a héját (kivéve ha juhbeles) és félretesszük.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 3-4 centi széles csíkokra vágjuk (a hossza legyen minimum a virsli hosszának kétszerese), és srégen tartva rátekerjük a virslikre, hogy szép guszta rolókat kapjunk!
Sütőpapírral bélelt lemezre téve megkenjük felvert tojással, megszórjuk magokkal, picit meg is sózhatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.
Majonézzel, mustárral, ill. ketchuppal kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »