Virslis roló recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét és a sót. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tejfölt, a zsírt, a tojást, elmorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1-1,5 dl langyos tejjel.
Kis idő múlva – miután az élesztő akcióba lendült, jól összedolgozzuk a tésztát. Ha kell, egy kevés tejjel lágyítjuk, és szép sima gombóccá gyúrjuk. Letakarva 30-40 percet pihentetjük!
Ezalatt a virslikről leszedjük a héját (kivéve ha juhbeles) és félretesszük.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 3-4 centi széles csíkokra vágjuk (a hossza legyen minimum a virsli hosszának kétszerese), és srégen tartva rátekerjük a virslikre, hogy szép guszta rolókat kapjunk!
Sütőpapírral bélelt lemezre téve megkenjük felvert tojással, megszórjuk magokkal, picit meg is sózhatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.
Majonézzel, mustárral, ill. ketchuppal kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »