Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét és a sót. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tejfölt, a zsírt, a tojást, elmorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1-1,5 dl langyos tejjel.
Kis idő múlva – miután az élesztő akcióba lendült, jól összedolgozzuk a tésztát. Ha kell, egy kevés tejjel lágyítjuk, és szép sima gombóccá gyúrjuk. Letakarva 30-40 percet pihentetjük!
Ezalatt a virslikről leszedjük a héját (kivéve ha juhbeles) és félretesszük.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 3-4 centi széles csíkokra vágjuk (a hossza legyen minimum a virsli hosszának kétszerese), és srégen tartva rátekerjük a virslikre, hogy szép guszta rolókat kapjunk!
Sütőpapírral bélelt lemezre téve megkenjük felvert tojással, megszórjuk magokkal, picit meg is sózhatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.
Majonézzel, mustárral, ill. ketchuppal kínáljuk!