Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virsliben sült tükörtojás recept

Virsliben sült tükörtojás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Virslihez:

    • virsli
    • olaj
    • tojás
    • fogpiszkáló

    Szívekhez:

    • ½ kg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 1 dl langyos víz
    • ½ kocka élesztő
    • 1 evőkanál cukor
    • 2 mokkáskanál só
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 evőkanál tej /a lekenéshez/

    A kaszinótojáshoz:

    • keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok
    • mustár
    • bors
    • majonéz
    • sárgarépa /csőrnek/
    • bors /szemnek/

    Elkészítés:
    Virsli:

    A virsliket vágjuk el hosszába, úgy, hogy az utolsó egy centi egyben maradjon belőlük. Kifelé kihajlítjuk őket úgy, hogy szívformát kapjunk. A virslik csúcsát összetűzzük egy fogpiszkálóval. A szívformára hajlított virsliket tegyük kiolajozott serpenyőbe. Mikor a virslik sülni kezdenek, mindegyiknek a közepébe üssünk egy-egy tojást. Lassú tűzön süssük őket addig, amíg a tojás megszilárdul. A tojásokat enyhén sózzuk meg.

    Reggeli szívek:

    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a vizet, a cukrot, a sót, az olajat, a tejfölt vagy habtejszínt és a végén a felfutott élesztőt. Alaposan, hólyagosra kidolgozzuk a tésztát. Ezután letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, akkor liszttel meghintett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd elosztjuk 10-12 darabra. Gombócokat formálunk a tészta darabokból, majd egyenként oválisra nyújtjuk őket. Ezután felcsavarjuk a tésztát, a két végét kicsit hegyesre sodorjuk a kezünkkel. Éles késsel, az egyik végén, kb. 2-3 cm-t kihagyva végig vágjuk. Ezután a két tészta “szárat” egymással szemben, a csücsök felé felcsavarjuk. A kész szíveket, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, konyharuhával letakarjuk és még kb. 20 percet kelesztjük. Ezután, kikeverjük a tojás sárgáját, 1 evőkanál tejjel, megkenjük vele a szíveket, majd előmelegített sütőben, kb. 175 C-on, pirosra sütjük.

    Kaszinótojás:

    A keményre főtt tojásokat egy hegyes éles késsel cakkosan bevágjuk. A sárgáikat kiemeljük. A tojássárgákat majonézzel, kis mustárral, sóval, reszelt szerecsendióval kikeverjük, és púposan visszatöltjük a tojásfehérjék alsó felébe. A tojásfehérjék felső felét a tojáskrém tetejére ültetjük. Szemeket és csőrt formálunk a csibéknek.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá