Virsli csillag recept
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 15 db virsli
- 1 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 1-1,5 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A virsliket két egyforma részre vágjuk, majd ezután a virsli darabokat hosszában félbe vágjuk figyelve arra, hogy a legvége egyben maradjon.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük.
A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsit készítünk elő. A kis virsli darabokból csillagot formázunk. Egy csillaghoz öt darab kell. Egyesével szétnyitjuk, majd fogpiszkáló segítségével a részeket összefogatjuk, hogy sütés közben ne forduljanak és csússzanak el.
A csillagok közepébe burgonyapürét teszünk, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Közepes lángon addig sütjük a sütőben, ameddig a sajt felhólyagzik, barnás színe lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









