Virsli csillag recept

Hozzávalók 6 adaghoz:
- 15 db virsli
- 1 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 1-1,5 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A virsliket két egyforma részre vágjuk, majd ezután a virsli darabokat hosszában félbe vágjuk figyelve arra, hogy a legvége egyben maradjon.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük.
A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsit készítünk elő. A kis virsli darabokból csillagot formázunk. Egy csillaghoz öt darab kell. Egyesével szétnyitjuk, majd fogpiszkáló segítségével a részeket összefogatjuk, hogy sütés közben ne forduljanak és csússzanak el.
A csillagok közepébe burgonyapürét teszünk, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Közepes lángon addig sütjük a sütőben, ameddig a sajt felhólyagzik, barnás színe lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »