Virsli csillag recept

Hozzávalók 6 adaghoz:
- 15 db virsli
- 1 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 1-1,5 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A virsliket két egyforma részre vágjuk, majd ezután a virsli darabokat hosszában félbe vágjuk figyelve arra, hogy a legvége egyben maradjon.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük.
A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsit készítünk elő. A kis virsli darabokból csillagot formázunk. Egy csillaghoz öt darab kell. Egyesével szétnyitjuk, majd fogpiszkáló segítségével a részeket összefogatjuk, hogy sütés közben ne forduljanak és csússzanak el.
A csillagok közepébe burgonyapürét teszünk, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Közepes lángon addig sütjük a sütőben, ameddig a sajt felhólyagzik, barnás színe lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »