Virsli csillag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 15 db virsli
  • 1 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 1-1,5 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A virsliket két egyforma részre vágjuk, majd ezután a virsli darabokat hosszában félbe vágjuk figyelve arra, hogy a legvége egyben maradjon.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük.

A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsit készítünk elő. A kis virsli darabokból csillagot formázunk. Egy csillaghoz öt darab kell. Egyesével szétnyitjuk, majd fogpiszkáló segítségével a részeket összefogatjuk, hogy sütés közben ne forduljanak és csússzanak el.

A csillagok közepébe burgonyapürét teszünk, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Közepes lángon addig sütjük a sütőben, ameddig a sajt felhólyagzik, barnás színe lesz.