Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sünike recept

Sünike
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1 pohár tejföl
    • 0,5 kg darált hús
    • 2 szelet kenyér
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fekete bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek. finomliszt
    • zsemlemorzsa

    Díszítéshez:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db paradicsom
    • fodros petrezselyemzöld

    Elkészítése:
    A fasírtot a szokásos módon elkészítjük: a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret és a hagymát a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, belenyomkodjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a 2 ek. lisztet. Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle és olajban kisütjük. A burgonyát megpucoljuk, apró kockára daraboljuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt és jól kikeverjük. Amikor langyosan meleg a kikevert burgonya egy tálcára halmozzuk és süni formára igazgatjuk. A kisült fasírtot fogvájóval a burgonyára igazgatjuk. A süni szeme 2 egész bors az orra olívabogyó a szája egy vékony szelet paradicsom. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, tetejére tesszük a paradicsomot, majonézzel pöttyöket teszünk rá.
    A tálca 4 sarkába fodros petrezselymet szórunk és rátesszük a gombákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá