Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Strandpapucs szendvics, sajt egérkével recept

Strandpapucs szendvics, sajt egérkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy párhoz::

    • 4 szelet toast kenyér
    • vaj
    • szalámi
    • 1/2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, savanyú, vagy friss zöldség,
    • majonéz, ketchup, vagy bármilyen szósz, ami otthon található (Én most hamburger szószt tettem bele, amit nagyon szeret a kislányom)
    • 4 db újhagyma szára, amiből a papucs pántja készül
    • 1-1 koktélparadicsom lesz a pánt dísze

    Továbbá a sajtegérkéhez:

    • 1 kockasajt
    • 2 szem bors
    • 1 koktélparadicsom
    • metélőhagyma bajusznak és a farkincának

    Elkészítése:
    Egy kis jegyzet lapra megrajzoljuk a papucs formánkat, a kenyér méretéhez igazítva. Az egy sablonnal elkészíthetjük az összeset, hisz csak meg kell fordítani, mikor a jobb vagy bal papucska készül.

    Közben, forró vízben odatéve, 15 perc alatt, keményre főzzük a tojást. A kész kenyérkéket megkenjük vajjal, megtöltjük szalámival,
    uborkával vagy paprikával. (Én egy kis savanyított cukkini szeletkét csempésztem bele. )

    Rákerül a tojás, a szósz és rátesszük a felső szeletet.

    Persze mindenből vékony és kicsi szeleteket teszünk a mini szendvicsbe, hogy rátudjuk tenni a tetejét. 4 hagymaszárat méretre igazítva, a tetejére helyezünk, ami a papucs pántja lesz, kis paradicsommal díszítve.

    Ezzel a strandpapucs el is készült.

    A kis egérkéhez nem kell sok minden, csupán helyére kerülnek a bors szemecskék, a paradicsom nózi, a metélőhagyma farkinca és bajuszkák  és már cincoghatnak is a tányéron:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá