Hozzávalók egy párhoz::
Továbbá a sajtegérkéhez:
Elkészítése:
Egy kis jegyzet lapra megrajzoljuk a papucs formánkat, a kenyér méretéhez igazítva. Az egy sablonnal elkészíthetjük az összeset, hisz csak meg kell fordítani, mikor a jobb vagy bal papucska készül.
Közben, forró vízben odatéve, 15 perc alatt, keményre főzzük a tojást. A kész kenyérkéket megkenjük vajjal, megtöltjük szalámival,
uborkával vagy paprikával. (Én egy kis savanyított cukkini szeletkét csempésztem bele. )
Rákerül a tojás, a szósz és rátesszük a felső szeletet.
Persze mindenből vékony és kicsi szeleteket teszünk a mini szendvicsbe, hogy rátudjuk tenni a tetejét. 4 hagymaszárat méretre igazítva, a tetejére helyezünk, ami a papucs pántja lesz, kis paradicsommal díszítve.
Ezzel a strandpapucs el is készült.
A kis egérkéhez nem kell sok minden, csupán helyére kerülnek a bors szemecskék, a paradicsom nózi, a metélőhagyma farkinca és bajuszkák és már cincoghatnak is a tányéron:)