Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kígyórétes recept

Kígyórétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 4 rúdhoz:

    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 kk + 2-3 ek cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ha nagyok, akkor 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája)
    • diónyi zsír
    • 1-2 ek tejföl
    • 50 dkg liszt
    • csipetnyi só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk. Közben a puha margarint kikeverjük a cukorral, a 2 tojással, majd a zsírral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, csipetnyi sót, és végül a lisztet. Puha, jól gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk. 4 egyenlő részre osztjuk. Nyújtsuk ki jó vékony, téglalap alakúra.

    A tészta egyik felét megszórtam búzadarával, ráhalmoztam a tölteléket, ezt is megszórtam egy kevés búzadarával (csak épphogy meghintjük), a tészta másik felét ráhajtottam a töltelékre, összecsíptem, aláhajtottam, áttettem a sütőpapírral bélelt tepsire (vagy már eleve azon is dolgozhatunk), és éles késsel bevagdostam keresztben néhány helyen.

    A tölteléket mindenki saját íze szerint variálhatja. Az almát lereszeltem, cukroztam, fahéjjal megszórtam, majd kinyomkodva a levét, rátettem a tésztára. A sárgabarackot apróra vágtam, szintén cukor + fahéj került rá. A meggy befőtt volt, csupán lecsepegtettem, de ha nem elég édes, ezt is cukrozzuk + fahéj.

    A réteseket lekenjük tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Légkeverés 180 fok). Porcukorral meghintve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá