Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt tésztából tulipán recept

Kelt tésztából tulipán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej a dagasztáshoz
    • 3 ek. kristálycukor

    Töltelékhez:

    • olvasztott margarin
    • fahéj
    • kristálycukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. 6 felé vágjuk, mindegyikből kis cipót formázunk és egyenként oválisra kisodorjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk fahéjas cukorral és feltekerjük. Mindkét végét bevágjuk, de az egyik végét majdnem a feléig felvágjuk. Hosszabbik bevágásnál mindkét oldalához felhúzzuk (kép alapján).
    Tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk kristálycukorral és előmelegített sütőben sütjük.


    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá