Kelt tésztából tulipán

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej a dagasztáshoz
  • 3 ek. kristálycukor

Töltelékhez:

  • olvasztott margarin
  • fahéj
  • kristálycukor
  • 1 db tojás

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. 6 felé vágjuk, mindegyikből kis cipót formázunk és egyenként oválisra kisodorjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk fahéjas cukorral és feltekerjük. Mindkét végét bevágjuk, de az egyik végét majdnem a feléig felvágjuk. Hosszabbik bevágásnál mindkét oldalához felhúzzuk (kép alapján).
Tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk kristálycukorral és előmelegített sütőben sütjük.