Kelt tésztából madarak recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egész bors szem
Elkészítése:
A tejet felfuttatjuk 2 tk cukorral és az élesztővel. A lisztbe beletesszük a sót, az étolajat, a 3 tk cukrot, a felfuttatott élesztőt és egy tojást.
Kidolgozzuk, majd letakarjuk és langyos helyen megkelesztjük.
Amikor megkelt lisztezett deszkára borítjuk. Kb. 20 db pici cipót formálunk belőle, majd kisodorjuk, és mintha laza csomót készítenénk. Az elejét (fejét)kicsit felemeljük, és csőrt készítünk rá. Felvert tojással lekenjük, egész borsszemek a szemei. Tepsibe tesszük és sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.