Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt tésztából madarak recept

Kelt tésztából madarak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 5 tk cukor
    • 1 tk só
    • 2 ek olaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egész bors szem

    Elkészítése:

    A tejet felfuttatjuk 2 tk cukorral és az élesztővel. A lisztbe beletesszük a sót, az étolajat, a 3 tk cukrot, a felfuttatott élesztőt és egy tojást.
    Kidolgozzuk, majd letakarjuk és langyos helyen megkelesztjük.
    Amikor megkelt lisztezett deszkára borítjuk. Kb. 20 db pici cipót formálunk belőle, majd kisodorjuk, és mintha laza csomót készítenénk. Az elejét (fejét)kicsit felemeljük, és csőrt készítünk rá. Felvert tojással lekenjük, egész borsszemek a szemei. Tepsibe tesszük és sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá