Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-pudingos piskóta recept

Habos-pudingos piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
    • olaj a forma kikenéséhez
    • zsemlemorzsa a forma szórásához

    Pudinghoz:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag étcsokoládés főzős pudingpor
    • 3-4 ek cukor

    Tetejére:

    • 2 ek fekete ribizlilekvár
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítés:

    A tojásokat egyben egy tálba ütjük, és hozzáadjuk a cukrot. Géppel jó habosra keverjük. Amikor szépen kifehéredik, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Géppel tovább keverjük, hogy csomómentes legyen.

    Egy gyümölcstorta formát ecsettel kiolajozunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát beleöntjük a formába, és kicsit megütögetjük, hogy teljesen elsimuljon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra borítjuk hűlni. A morzsa miatt szépen kijön a formából.

    Még melegen gyorsan megkenjük a ribizlilekvárral.

    A pudingot a csomagolás szerint elkészítjük 4 dl tejjel és a cukorral, majd hideg vízbe állítjuk a lábast és hűtjük. Közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön.  A tejszínhabot felverjük keményre.

    Ha a tészta és a puding is kihűlt, akkor összeállítjuk. A pudingot habverővel gyorsan átkeverjük, hogy ne legyen véletlen sem csomós. Majd a lekvár tetejére rákenjük.

    A tetejére szépen rátesszük a tejszínhabot, és kész is. Nálunk nagyon gyorsan el is fogyott.

    Tipp:

    A piskótához mint írva van nem vertem külön fel a fehérjét, hanem egyben vertem fel a tojást. A képen látszik szépen feljött így is, és könnyű tésztát kaptam. Ha ilyen fajta tésztát készítek, akkor nagyon jó hozzá ez a fajta sütés.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá