Habos-pudingos piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos-pudingos piskóta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • olaj a forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a forma szórásához

Pudinghoz:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag étcsokoládés főzős pudingpor
  • 3-4 ek cukor

Tetejére:

  • 2 ek fekete ribizlilekvár
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásokat egyben egy tálba ütjük, és hozzáadjuk a cukrot. Géppel jó habosra keverjük. Amikor szépen kifehéredik, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Géppel tovább keverjük, hogy csomómentes legyen.

Egy gyümölcstorta formát ecsettel kiolajozunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát beleöntjük a formába, és kicsit megütögetjük, hogy teljesen elsimuljon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra borítjuk hűlni. A morzsa miatt szépen kijön a formából.

Még melegen gyorsan megkenjük a ribizlilekvárral.

A pudingot a csomagolás szerint elkészítjük 4 dl tejjel és a cukorral, majd hideg vízbe állítjuk a lábast és hűtjük. Közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön.  A tejszínhabot felverjük keményre.

Ha a tészta és a puding is kihűlt, akkor összeállítjuk. A pudingot habverővel gyorsan átkeverjük, hogy ne legyen véletlen sem csomós. Majd a lekvár tetejére rákenjük.

A tetejére szépen rátesszük a tejszínhabot, és kész is. Nálunk nagyon gyorsan el is fogyott.

Tipp:

A piskótához mint írva van nem vertem külön fel a fehérjét, hanem egyben vertem fel a tojást. A képen látszik szépen feljött így is, és könnyű tésztát kaptam. Ha ilyen fajta tésztát készítek, akkor nagyon jó hozzá ez a fajta sütés.